Painon seuranta

LilySlim Weight loss tickers

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Koira - elämäni aurinko

Postaus koirastani, elämäni auringosta joka on hirmu tärkeä osa elämääni. Oma "ainainen" vauvani. ♥
Puhun blogissani paljon elämäni auringosta tai Rommista... molemmat siis ovat yksi ja sama asia. :)Rommi
Kennelnimi: Trafox Black and White
Syntynyt: 29.9.2011
Rotu: Welsh Corgi Cardigan
Väri: Tricolor

Samaan pentueeseen syntyi iso kasa vauvoja eli 
Rommilla on 2 veljeä ja 7 siskoa. Molemmat veljet + yksi sisko asustaa ulkomailla.

Kun kävimme lähellä luovutusikää katsomassa pentuetta kasvattajan kotona, niin Rommi oli aina omilla teillään eikä juuri halunnut moikata meitä kun taas muu pentue oli kimpussamme kokoajan.

Noin viikko siitä kun näimme Rommin ensimmäisen kerran, saimme hänet kotiin.♥


Rommi sopeutu luoksemme asumaan hyvin, tarjosimme rakkaalle pojalle viihtyisän, leikkisän, välittävän ja rakastavan kodin. ♥
Meillä opittiin sisäsiistiksi nopeasti, kun jaksoimme juosta ulkona hyvinkin tiheään tahtiin.

Rommi kiinnostu heti pienestä pitäen palloista.. ja niitä meillä onkin aina ollut erikokoisina. Tennispallot ovat kuitenkin aina olleet numero yksi pojan elämässä.. ja niiden kanssa touhuamiseen liittyykin hyvin paljon kaikenlaisia muistoja. Mm. monesti meillä mennään pallo suussa nukkumaan ja aamulla ensimmäisenä pallo haetaan jälleen suuhun. :D
Rommi onkin taitava kuljettamaan ja pelaamaan tassuilla palloa sekä ottamaan kopin vauhdissa ilmasta. Toisinaan pallot piilotetaan ahtaaseen paikkaan ja haetaan huomiota tällä tapaa.


Oman pedin ja kaikkien lelujen pureskelu sekä tavaroiden varastelu olivat myöskin lempipuuhaa pentuna. Monipuolinen lelu ja luu valikoima auttoivat siihen ettei meillä juuri koskaan tuhottu mamman tavaroita/kenkiä, eikä myöskään minkäänlaisia johtoja, huonekaluja tms..

Rommi on aina ollut hyvin vilkas ja leikkisä tapaus. Välillä ei maltettu nukkua ollenkaan, kun kokoajan olisi pitänyt vain leikkiä.


Vanhempieni koira, Lilli (Westie) on Rommia puoli vuotta vanhempi. Rommin ollessa vauva, Lilli tykkäsi leikkiä paljon Rommin kanssa. Nykyään meno on paljon rauhalisempaa, Rommi pyytää kyllä Lilliä leikkimään, mutta Lilli ei kauaa jaksa leikkiä (on meidän villivekaraan nähden paljon rauhallisempi tapaus)

Rommin toinen koirakaveri Nipsu (Mäyris) oli vain päivän vanhempi kuin Rommi, Nipsu asusteli lähellä, naapuritalossa. Teimme paljon yhdessä lenkkejä, kävimme koirapuistoissa ja jopa koirakoulun kaksi kurssia samaan aikaan. Nämä kaverukset viihtyivät yhdessä, niin kauan kuin sitä kesti. 
Nykyään Nipsu on koirien taivaassa, menehtyi alle 2-vuotiaana. :'(


Tässä kaverukset Rommi ja Nipsu kahlailivat ensimmäisen kerran meressä, koirien uimarannalla. ♥

Rommi on aina ollut hyvin kiinnostunut kaikista muista koirista, ihmisistä, linnuista tms.. Vaikka eteenpäin ollaan menossa, niin Rommia saa kiskoa perässä kun on jäänyt katselemaan jotain kiinnostavaa.

Rommi ei pidä yhtään ihmisistä jotka juoksevat, ajavat pyörällä/mopolla/autolla ohitsemme. Silloin rähjätään ja roikutaan hihnassa. Ohi ajavat autot ovat meille pahimpia ja meidän lenkkeily mahdollisuudet jäävätkin aika pieniksi tämän asian takia. :( Tämän asian eteen olemme tehneet jo paljon töitä ja paljon on vielä edessä. Odotan sitä päivää, että saamme kävellä nätisti (rauhallisesti) autoteidenkin varsilla.


Rommi on luonteeltaan aivan ihana koira. Lojaali omistajilleen, toisinaan hyvinkin huomionhakuinen ja läheisyyden haluinen, mutta osaa vetäytyä myös omaankin rauhaan tarpeen tullen. Osaa myöskin näyttää tunteensa ja mökötys taitonsa jos kukaan ei just sillä hetkellä leiki kun hän tahtoo.
On hyvin vahva ja voimakastahtoinen pieneen kokoonsa nähden. 

Rommi nukkuu aina mamman (eli minun) vieressä lattialla, osan aikaa myös omassa pienessä pedissään tai sängyllä/sohvalla. 


Rommi on vessakummini, jos erehdyn sulkemaan oven vessaan mennessä niin toinen jää raapimaan ja vinkumaan oven taakse. Rommin on saatava avata vessan ovi kuonollaan ja pujahdettava oven raosta seurakseni. Myös suihkuun tulee minun mukaani, ei itse suihkun alle vaan makaamaan oven eteen lattialle siksi aikaa.

Pesemistä Rommi inhoaa. Uimista Rommi rakastaa. Vesisadetta Rommi inhoaa, mutta lumisadeta/lunta taas rakastaa. Rommi tykkää upottaa koko päänsä hankeen, ottaa koppeja lumipalloista tai muuten vaan riehua pomppien hangessa.

Mammalla on edelleen vaikeuksia jättää Rommi yksin kotiin työpäivän ajaksi, vaikka tiedänkin että Rommi pärjää. Mutta ne suuret, surulliset silmät jotka jäävät tuijottamaan minua kun sanon Rommille hei hei, nähdään iltapäivällä.. niin tuottavat itselleni vieläkin haikean olotilan. :(

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin on Rommikin oppinut tuntemaan itsensä useammallakin nimellä elämänsä aikana. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heips. Ruusuja tai risuja. Asiattomat kommentit jää julkaisematta.