Painon seuranta

LilySlim Weight loss tickers

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pohdintaa uuden terveellisimmän elämän alku taipaleelta...

Tein sen ISON päätöksen jo aiemmin tänä vuonna, että enään ensi vuoden (2015) puolella en katso itseäni tälläisenä. Mun elämäni on muututtava. Elämäntapojeni on muututtava, että vielä joskus peilistä kurkkaa takaisin iloinen ja onnellinen ilme. Blogini sisältö muuttuu luultavasti jonkin verran, koska laihdutus kaikkineen tulee olemaan ensi vuonna ISO osa mun elämääni.

Joulun pyhät on nyt takanapäin ja pitää pikkuhiljaa alkaa pohtimaan millä tavalla omia ruokatottumuksia pitäisi alkaa muuttamaan. Tänään kaupassa vierailin pitkästä aikaa HeVi-osastolla hakien salattiaineksia ja muita hiukan kevyempiä aineksia. Ruokien suhteen mun pää lyö ihan tyhjää, mikä on kevyempää/terveellisempää ruokaa? Ensin ajattelin että jatkan samaan malliin, mutta pienentäen vain annoskokoja. Mut mun ruoat ovat koostunut lähinnä sokeripitoisista jogurteista/muista makeista herkuista, leivästä, eineksistä, pakaste perunoista ym pakaste kala -ja lihatuotteista. Suuresta määrästä pastaa ja kermapohjaisista kastikkeista. EI juurikaan kasviksia, juureksia eikä hedelmiä/marjoja. Proteiinit ovat tulleet lähinnä rasvattomasta maidosta ja AB-piimästä joita juon kumpaakin 0,5 - 1 litraan päivässä. Niin tulin siihen tulokseen että näin ei voi jatkaa..

Aiemmin tänään luin Monna treenaa blogia ja aivan kreivin aikaan törmäsin täydelliseen postaukseen, jossa Monna puhui että samat ruoat kyllästyttää vaikka niitä kuin maustaisi eri tavalla. Tämä samainen ongelma minullakin on, koska kuvitelmat omasta terveellisestä ruoasta ja aina niistä samoista makumaailmoista saa minut nyt jo irvistelemään ja pyörittelemään päätäni. Minä olen vielä sellainen että kyllästyn hirmu helposti ruokiin ja varsinkin jos ne maistuu aina samalle. Blogissaan Monna mainitsee Hanna Sumari & Pienet suuret reseptit kirjan, josta löytyy Hannan omienkin sanojen mukaan helppoja reseptejä, joista ainekset voi poimia matkaan vaikka lähikaupasta. Juuri tälläistä kirjaa minä kaipaan, saan motivaatiota ruoanlaittoon ja niihin uusiin terveellisempiin makuihin. *Jeba* :) :) Täytyy pistää kirja tilaukseen, ellen sitä ensimmäisenä tulevana arkipäivänä jostain löydä käsiini.

Kaikesta ei voi, eikä kannatakaan luopua kerrallaan, koska se tuo helposti takapakkia. Mutta ajattelin että pystyn jättämään lautaseltani pois perunan, pastan ja riisin. Lisäksi leivän määrää voisin vähentää, esim vain viikonloppu aamuisin syötäväksi. 

Makeat herkut ovat olleet minulle aina se kompastuskivi ja tulee olemaan varmasti myös nyt iso pala mutta kokeiltava se silti on. Täysin en sokerista tule kieltäytymään, mutta vähennän taistellen. Tarkoitus olisi sallia itselleni yksi herkuttelupäivä viikossa. 

Näillä pohdinnoilla kohti ensi vuotta ja uutta elämääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heips. Ruusuja tai risuja. Asiattomat kommentit jää julkaisematta.